Over ons

Even voorstellen

Sander Bakker begint op zesjarige leeftijd met judo bij de Alkmaarse club Hajime. Al snel bleek hij een goed gevoel voor judo te hebben. Op-15 jarige leeftijd maakte hij dan ook de overstap naar judoclub Kenamju Haarlem.

Van sport wilde hij zijn beroep maken en hij voltooide met succes het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders). Na het CIOS kwam hij op de sportschool van Cor van der Geest te werken. Hier bleek dat het werken met kinderen hem erg aansprak. Na een jaar intensief met kinderen te hebben gewerkt was de stap naar de PABO zo gemaakt. Zo ontstond de ideale combinatie, een gepassioneerde judo-leraar met de kwaliteiten om op een pedagogische manier zijn kennis over te dragen op kinderen.

Na jarenlange ervaring als judo-leraar en ervaring in het basisonderwijs besloot hij in 2011 zijn droom waar te maken om een eigen judo-school te realiseren! Na enkele jaren zijn lessen te geven op diverse locaties in Schagen onder de naam Kenamju Schagen heeft hij de stap gemaakt om zich breder in te zetten en op dit alles op een nieuwe, en eigen locatie. Bakker Sports Schagen is geboren!

Sander Bakker

Visie, Missie

In Nederland leiden kinderen aan bewegingsarmoede. Kinderen zijn meer aan het gamen dan aan het sporten. Kinderen zitten meer binnen dan dat zij buiten spelen. Steeds vaker bewegen kinderen slecht waardoor zij op latere leeftijd problemen met bewegen krijgen. Er zijn kinderen die problemen ervaren in het contact met andere kinderen. Zo heb je sterk teruggetrokken kinderen en kinderen die zeer sterk op de voorgrond treden. Door de positieve benadering van judo zal het introverte kind meer zelfvertrouwen krijgen. De duidelijke structuur van judo helpt het extroverte kind zijn gedrag te kanaliseren. Het positieve contact met elkaar tijdens de judo helpt kinderen ook buiten de judoles positief contact te hebben met andere kinderen.

Plezier in bewegen staat voorop.

"Het is mijn visie om door middel van judo kinderen beter te laten bewegen en plezier in sporten te hebben"

In de lessen van Bakker Sports Schagen wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk verschillende bewegingsvormen. Afwisseling in beweging en het zien van resultaat zorgt voor plezier en motivatie in sporten. Door deze afwisseling in bewegingsvormen is een verbetering zichtbaar in de dagelijkse motoriek van de kinderen. Een pedagogisch geschoolde docent ziet waarin een kind nog kan groeien en welke talenten er verder ontwikkeld kunnen worden.

"Het is mijn missie om door een pedagogische benadering en een gevarieerd bewegingsaanbod aan kinderen structuur en zelfvertrouwen mee te geven waar zij nu en later profijt van hebben".

Sander Bakker