Raad van Advies

Bakker Sports Schagen wordt in zijn ontwikkeling van advies voorzien door een aantal belangrijke judoka's, ondernemers en trainers. Wat is er mooier als je raad van advies, personen bevat die de crème de la crème zijn op het gebied van trainen en ondernemerschap. Beiden zijn topjudoka geweest en hebben voor mijn ontwikkeling veel betekend en doen dat via de raad van advies nog steeds.

Ruben, wereldkampioen en ondernemer. Ronald, trainer bij onder meer Ajax en reist de hele wereld over om te vertellen over zijn sportfilosofie.

Hieronder vinden jullie een kleine impressie van wie zij zijn en wat zij allemaal doen. Ik ben erg trots om juist hen in mijn raad van advies te mogen noemen.

Sander Bakker (Sensei & Sportinstructeur)

Ruben Houkes

Ruben Houkes

Ruben Houkes begon zijn judocarriѐre bij judoschool Jan Lodder in Schagen. Later is hij gaan judoën in Alkmaar bij Hajime, toen onder leiding van Louis Wijdenbosch. Op 16 jarige leeftijd vertrok hij uit Alkmaar om uit te komen voor Kenamju Haarlem. De topclub van Cor van der Geest. Ruben Houkes zijn carrière tekende zich door hard werken en doorzetten. Houkes was een lichtgewicht, dat wil zeggen dat hij in de klasse onder 60 kilo uitkwam. Vanaf 2005 maakte Ruben Houkes de echte stap naar de top. Daarvoor won hij al medailles op World Cups en Super World Cups, waaronder een medaille in Parijs. In 2005 en 2006 begon Ruben bij de Europese kampioenschappen prijzen te winnen. Op het WK 2007 in Rio de Janeiro werd Ruben Houkes wereldkampioen. In de finale versloeg hij Nestor Chergiani uit Georgië. Hij was hiermee de vijfde wereldkampioen judo uit Nederland. Anton Geesink, Wim Ruska, Guillaume Elmont en Dennis van der Geest gingen hem voor. Er was echter nog nooit een lichtgewicht (-60kg) uit Nederland zo ver gekomen.

In het Olympisch jaar 2008 kwam daar nog een tweede plek op het EK bij en ook kwalificeerde Ruben zich voor de Olympische Spelen in Peking. Op de Spelen haalde Ruben Houkes een bronzen medaille. Dit was de eerste Nederlandse medaille van de Olympische Spelen in 2008.

Ruben tegenwoordig

Tegenwoordig runt Ruben Houkes samen met Ziggy Tabakznic een groot sportmarketingbureau. 2Basics gebruikt sport om marketingdoelstellingen te bereiken. 2Basics werkt vanuit de kracht van sport. Sport helpt bij het verbeteren van leerprestaties, bij het vormen van karakter en bij het aanleren van sociale vaardigheden. Sport helpt bij het verminderen van obesitas. Wie sport helpt, helpt de samenleving. Dat is onze missie. Marketing is onze mentaliteit. We combineren de instelling en kennis van topsporters met conceptuele en marketingstrategische denkkracht. En we zijn niet bang om projecten ook tot in detail uit te voeren. Dat noemt 2Basics "dienstverlening". Kijk eens op 2basics.nl om er achter te komen of zij wat voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Olympische Spelen
3de 2008 Peking, China (– 60 kg)

Wereldkampioenschappen
1e 2007 Rio de Janeiro, Brazilië (– 60 kg)

Europese kampioenschappen
2e 2008 Lissabon, Portugal (– 60 kg)
3e 2006 Tampere, Finland (– 60 kg)
3e 2005 Rotterdam, Nederland (– 60 kg)

Ronald Joorse

Ronald Joorse

6e Dan judo IJF ( International Judo Federatie ) en Master coach NOC/NSF traint al sinds jaar en dag de top wedstrijdjudoka’s van Kenamju. Ronald is verantwoordelijk voor de coördinatie en technische ontwikkeling bij aankomende en top judoka’s. Ronald is trainer van 8 Europees kampioenen en 3 wereldkampioenen en diverse Olympische medaille winnaars. Zoals Europees kampioen Dex Elmont en Olympisch medaille winnaar Henk Grol.

Daarnaast is Ronald trainer van de jeugdopleiding van Ajax. Daar is hij onder andere verantwoordelijk voor het Athletic skills model (judo movement) & coördineert en traint hij de fysieke vaardigheden van F1 tot Jong Ajax.

Ook is hij trainer bij de International Judo Federation Academy (IJF).

Naast het trainen van judoka’s en voetballers op het allerhoogste niveau werkt hij als consultant bij de volgende federaties:

  • Judo Consultant International judo federation ( Childeren Education )
  • Sport Consultant Ned Golf federatie NGF
  • Sport Consultant Ned Hockey Bond KNHB
  • Consultent talentenprogramma’s NOC/NSF
  • Consultant JBN afd. Topsport
  • Consultant FCAI ( footbal coaches of Ireland )

Ook spreekt Ronald als gastdocent bij onder andere opleidingen van de Judo Bond Nederland, VU Amsterdam afdeling Bewegingswetenschappen, op diverse ROC ’s in geheel Nederland en als docent van het Athletic Skills Model.

Patrick van Gils

Patrick van Gilss

Patrick van Gils is professioneel trainer, coach en adviseur in klantpresentatie- en verkooppitchperformance. Met een passie voor presentatie en communicatie. Zeer brede ervaring in B2C- en B2B-communicatiemanagement bij onderscheidende A-merken waaronder de onderneming voor ondernemers Makro Nederland, media- en showbusinessbedrijf Studio100, dienstverlener en opleider Content/Schoevers en McDonald’s Nederland waar hij vele jaren als campagnemaker, presentator en woordvoerder ‘gezicht en stem’ is geweest. Patrick van Gils is zelf ook een ‘echte ondernemende Ambassadeur’ die het beste uit medewerkers haalt en het beste van bedrijven over de bühne brengt. Hij implementeert bij bedrijven en organisaties Workshopprogramma’s waar hij van medewerkers echte ondernemende Ambassadeurs maakt. Klantgerichter. Servicegerichter. Contactgerichter & Verkoopgerichter. Proactiever en ondernemender. Resultaat: meer klanten. omzet en winst.

Via zijn beproefde 3-stapsmethode Positioneer! Plan! & Perform! inspireert, leert en helpt hij ondernemers, directies en hun medewerkers om hun bedrijf en zichzelf uniek en onderscheidend neer te zetten. “Op de zeepkist!”: weet waar je als ondernemer voor staat, waar je voor gaat en hoe je er over praat! De zeepkist is zijn metafoor voor lef, proactiviteit en voor het goed kunnen vertellen en tonen van je unieke en onderscheidende vermogen. Hij coacht, traint, adviseert en inspireert al vele jaren ondernemers, managers, directieleden en medewerkers in hun persoonlijke performance en communicatie naar klanten van hun organisatie. Daarnaast geeft hij workshops en masterclasses aan groepen en teams hoe een pakkende (elevator) verkooppitch of betere klantpresentatie te geven. Met meer ambassadeurs, fans en tevreden klanten voor de organisatie als resultaat.

Patrick van Gils is oprichter van TOPpresentaties Communicatie- en Merkmanagement. Zijn missie is om vanuit zijn communicatiekennis mensen te helpen hun persoonlijke communicatie en die van hun organisatie te verbeteren en zo een stap dichter naar hun TOP te brengen. Met meer succes, rendement en klanten tot gevolg. Want zonder (persoonlijke) communicatie staat alles stil. En blijft het stil… Communicatie beweegt mensen! Patrick is tevens gespreksleider van bijeenkomsten waar meer verbinding, verbetering en beweging het doel is. Patrick van Gils is trainer/spreker binnen het Rabobank-programma ‘Haal het beste uit Uzelf’; een landelijk programma voor ondernemende klanten van Rabobank. Patrick is bij MBA een van de McSense Business Accelerators die helpt om groeikracht in organisaties te ontsluiten en te realiseren. Tevens is hij vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid ondernemerscoach bij Qredits Microfinanciering Nederland en helpt ondernemers beter te performen. Zijn motto: :”Show je-zelf! Show-je-business!”